Suka tak Blog Saya?

Website counter
Visitors Viewing Masuri's Blog

Thursday, February 13, 2014

My little angel...=)


As salam & good morning semua....

Alhamdulillah...masih sihat dan bernafas di bumi Allah..
Sekian lama x update...
sedar x sedar my daughter dah genap setahun pada 30 januari 2014. . Alhamdulillah...








Gambar2 ni suma ikut perkembangan Nur Insyirah Dianah dari lahir hingga 1 tahun...hehehehe. . .

Baru lahir: 2.50am dengan berat 3.2 kg. . =) Daddy azankan telinga kanan & iqamat tlinga kiri
1 bulan: Dalam masa berpantang, 3 kali sebut Allah...Bukan mommy...Bukan daddy...hehehe
2 bulan: Masa ni nak start mengiring n meniarap sendiri...merah2 je muka nak angkat kepala
3 bulan: Hobi dia mengiring ke kanan ke kiri...sideroll...
4 bulan: Masa ni dah tawaf berguling2 1 rumah...tumbuh gigi yang pertama & kedua
5 bulan: Baru pandai duduk without being supported. .
6 bulan: time dah expert merangkak2, start mkn solid food, minum air masak guna straw, duduk baring sendiri...
7 bulan: waving hands...meniru2. . tepuk tangan..hi-5...gigi dah 8...
8 bulan: meniti2 tepi dinding, perabot, sofa...kdg2 lepaskan tgn tunjuk stunt...berapa kali terlentang terhantuk...dah x terkira...pagi2 mommy bawak jln atas rumput berembun...kaki ayam...
9 bulan: memulakan bbrapa langkah...asyik jatuh je...tp x sampai 10 langkah...rajin berusaha anak mommy ni...
10 bulan: berdiri sendiri dah tegap...bermulalah saat Nur Insyirah Dianah kesana kemari berjalan sendiri...busy je...kalah mommy
11 bulan: ronda2 luar rumah. . .
12 bulan: hahahahha...1 TAHUN!!!!! yeayyyyy!!!!


byk lg milestone y lain...x larat la nk tulis...malas...aihhh. . .heheh...gurau je...

Terima kasih Allah atas kurniaanMu...AmanahMu akan kami jaga sebaik mungkin...
Terima kasih maktok, Pakngah Shaf, Makngah Lyn, daddy n mommy untuk hadiah birthday Dianah...
hehehehe....
dan utk semua org y wish n  doa...hanya Allah y boleh membalasnya..

Oh ya...kami x buat party....cuma doa selamat n yassin utk dianah di masjid n sedekah makanan...
Akikah Dianah kami buat masa hari ketujuh d Kemboja...
tahnik hari pertama...khitan pun sudah...cukur rambut pun hari ke7...

semoga jadi anak solehah, sihat, pnjg umur, terpelihara dunia akhirat, murah rezki, bijak, pndai, baik, rajin, sopan santun, taat perintah Allah n ibu bapa dan semua y baik2 la....aaamiinnnn....



1 Comments:

hi puan mas...
so sweet princess dianah..
semoga jadi anak yg solehah.. :)

jumpa kita kat blog ye.. ni blog sy. kalau sudi mai la singgah follow. hehehehe. puyat-

http://aniszahirah87.blogspot.com/

My Virtual Friends:

Teman2 rapat yang recently updated:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More