Suka tak Blog Saya?

Website counter
Visitors Viewing Masuri's Blog

Tuesday, January 1, 2013

It's a new year!!! Happy 2013...yeahhh...---> 36 weeks



Assalamualaikum pembuka bicara...harapnya semua sihat2 belaka....cewah...

Alhamdulillah...syukur...Allah masih memanjangkan usia kita semua....semoga kita akan terus sihat dan mendapat rezeki yang melimpah ruah dariNya....In shaa Allah...

Almost 2 months aku x membebel n berkongsi ape2 ngn kwn2 suma....hurmm....tetiber kena sindrom malas
nak on lappy....ngeeee.....yelah...kalau da turn on je lappy, trus melekat macam belangkas....haaa...tu y xnak...

ok...enough with membebel2....

On this coming Friday, genapla baby 36 minggu in d womb....Alhamdulillah....Dalam bahasa pasarnya nak masok 9 bulan....sungguh x sangka, cepatnya masa berlalu....Hari ini 1 Januari 2013....4 more weeks to go...

Perasaan aku??? Hurmmm...sangat excited...x sabar rasanya...but then, tipu la kalau kate xde perasaan cuak...I guess all mom-to-be will feel the same way....moreover, this is the 1st experience...

My body change??? lalalalala.....from the 1st month untill the last 33 weeks, I gain 12kg of weight ...ngahahaha...tp xpe...x gumux la....hikhik....tengokla perkembangan 7hb ni g klinik mcm mana kan...tp mesti la naik lg....jalan pun da x bleh lama2 mcm dulu...mengah...huhuhu....tp jalan2 kat Taman merdeka ngn husband mmg masih teruskan...Terima kasih syg....ek...jiwang plop...tidur mlm mmg agak susah klu x stretching dulu...so, better do some pregnancy exercises, baru tito...masa masok 8 bulan hr tu, asyik macam sesak nafas, tp skrg Alhamdulillah..ok dah...sebabnya, baby da mula turun ke bwh ckit...at the same time, perut membesar dengan jayanya....gerakan baby plak makin terasa...

"Baby sayang, semoga kamu sihat, kuat dan dipermudahkan jalan keluarnya...Mommy will do the best to bring you in this world which is different from ur world inside there....jadilah anak y baik comel n berjaya dunia akhirat...amin..."

Kawan2, doakan Masuri ya....weee....Tiada ape y lebih berharga dari doa2 org y ikhlas....Terima kasih... =) Hanya Allah y mampu membalasnya...

okeh....tuka topik...petang nanti nk g shopping...yeayyyy!!!! hehehe....lupe nk tanya...korang sambut tahun baru ke smlm??? kitorang x sambut pun...masing2 penat, tido awal...yela...pagar roboh la plak...hahaha...x pasal2 hubby kena g tempah pagar baru hari ini....mmg pagar tahun baru la nmpknya....
Semalam mcm jeles la kan, family sambut new year...bila call mak, diorg tgh bakar2, buat bbq, masak2 nk prepare utk tgh mlm.....sronoknya...kakak abang, anak buah suma happy jer....awwwww......
Kazen2 pun sama..meriah wooo...huhu....

oh ya...Jumaat ni birthday buah hatiku sayang.....nk bagi hadiah ape la ye? nak kasi baby, awal sgt...hurmmm...memandangkan aku surirumah skrg ni, ape kate aku buat kek kukus? haaaa...masak2 lauk2 kan...ngeeeee.....kalau keje, bleh jugak beli mcm2....sigh....

dah la...aku nak share byk benda, tp mcm malas nk menaip....ngehehe...

Semoga azam korang tercapai la ya...amin....

Bagi aku, 2013 adalah tahun y plg mencabar dalam hidup ku....

1. Habiskan my Masters by Research in Information Management UiTM
2. Deliver our precious 1st baby
3. Become a mommy
4. Become a better wife

2013 aku kena jadi flexible n kuat...n semestinya dengan sokongan keluarga, kwn2 dan y plg penting adalah org y sentiasa ada d sisi selama ni, Encik Ahmad Fadzli...Love u all soooo muchhhhhhh!!

hip2 hoorayyyy!!!!!

0 Comments:

My Virtual Friends:

Teman2 rapat yang recently updated:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More