Suka tak Blog Saya?

Website counter
Visitors Viewing Masuri's Blog

Monday, October 29, 2012

26 minggu.....

Assalamualaikum....

Hola...hola....

Mula2...kena senyum...ngeeee...

Barulah ceria sikit...hurmmm...

lately, asyik rasa lenguh2 je kaki ni...nk kate byk sgt jln, xde plak.....
Nasib baik ada y sudi urutkan...thanx hubby...

hurmmm....mungkin sebab prut da makin membesar kot...ape2 pun, Alhamdulillah sekarang baby da masok 26 minggu, atau bahasa pasarnya 6 bulan stgh...Ya Allah, semoga kami trus sihat....

Hari khamis lepas sempat jugak shopping barang2 baby sambil2 beli brg dapur untuk Hari raya Haji kan....

uiiiii...Kalau x tahan iman, mau aje beli mcm2...nasib baik da standby list....phewww....comel giless baju budak2 kecik ni....

So far, 30% da siap beli...xpe, byk masa lagi.....pilih warna brg pun mcm ikut tema je...antara sedar atau tidak, suma brg warna putih dan biru lembut....da sampai rumah time susun brg baru perasan...

nasib baik warna biru tu warna natural...laki pompuan leh guna...

Persoalan y slalu org tny.. "Baby boy or girl?"

hurmmm...kami pun xtau lagi...Ingatkan nk g scan kat tmpat y Nisa suggest hari khamis tu....2 kali pergi, dia tutup plak....padahal belom cuti lg...mmg xde rezeki la nk tgk jantina dia...Allah x kasi dulu...hehehe...
sabar ya kwn2....y pnting, baby sihat walafiat....

Pengalaman bila baby dah masuk 6 bulan

weee...Alhamdulillah...Alhamdulillah...tu adalah perkataan y aku perlu ckp skrg....
Terima kasih Ya Allah...Peliharalah kami dari gangguan syaitan dan kuatkan la kami bersama...

So far, baby suka sgt bergerak2...aku xtaula mcm mana aktiviti dia kat dalam...curious aku...huhu...
yang aku perasan deria pendengaran dan rasa dia makin kuat....kalau pegang kat perut kan, dia kan bergerak kat tempat y kita pegang tu....seronok kan? bila ayah dia kacau2 kat tempat y perut timbul tu, t dia mcm bergelek2....hehe...comelnya....

"Anakku sayang,yang comel, nanti kluarlah dengan senang, sihatlah selalu, jadi anak y baik, menjadi pewaris y berjaya dunia akhirat...taatla pada perintah Allah...ya Sayang? " ...Ini la kata2 yang slalu aku ckp kat baby....aku harap itu adalah doa y sentiasa mengiringinya....

Makanan faveret aku n baby

Sepnjang tempoh ni, kurma mmg xnk tggl...kismis tu mmg faveret..kalau dpt je, trus aktif kegembiraan baby kat dlm sana....so....tugas ayahnya adalah memastikan kurma x habis...hehehe...susu tu mmg wajib la...kdg2 perisa coklat, kdg2 y original...

Bila mkn vitamin 4 serangkai y doktor kasi tu, aku telan dgn fresh orange....klu dgn air kosong je, mmg aku mabok kepayang...terhuyung hayang...so, lagi skali, tugas ayah adalah memastikan fresh orange sentiasa ada...

Kalau bab2 makan nasi, aku akan ambil at least sekali sehari pada waktu tghr...waktu lain tu, mkn roti ke, bihun ke, mee ke, da x kesah dah...tp klu terasa nk mkn nasik jugak, aku mkn je la...mkn ngn sayur byk2...
n ape2 la lauk y aku rasa nk masak....

Aktiviti wajub kami

bangun je tidur, perkara pertama aku buat, minum air kosong n mkn kurma sebijik atau aku tuka ngn kismis 7 biji...
Biasanya, waktu subuh adalah waktu solat sekaligus bleh stretching...lpas tu baca quran...then, mkn vitamin...da siap, g kmas umah...dlm kol 7 g taman, jln2 amik udara segar...dlm 2km la jln kaki nk exercise...amek masa dlm 40 minit gitu...kat tmn tu ad tmpt breakfast...faveret aku kat situ adalah bihun goreng putih...sedappp...hehehe...

da mkn, bagi plak ikan2 koi mkn...then, blk umah...sampai umah, mandi n siapkan baju hubby nk g keje...
da hubby g keje, barulah aktiviti mengemas sebenar akan berjalan...lap debu. menyapu, mengemop, kmas semuanya....mmg pagi aktiviti penuh untuk kekal cergas....

time aku malas, aku delay masa n layan blog n FB jap...kekekeke...

tp kdg2 xdela tiap2 hari aktiviti aku sama...depends la, klau hubby x g travelling, n hari sebelumnya xde g jln or shopping2 y memenatkan...kdg2 hubby y kmaskan rumah jd surirumah mlm2 atau awal pagi...so bila da kmas tu, aku rilex la x perlu nk kmas lg skali... =)

tghr adalah waktu berfikir nk masak ape...hahaha...spnjg waktu pegenen ni Alhamdulillah xdelah aku memilih mkn atau x bleh mkn ape2...cencaluk pun aku sebat..wahahaha...tp aku suka kalau y sup2, stim...kalau ayam tu, ada masanya, aku tengok pun nk termuntah...hihik...jd, ikan lebih baik...nyum nyum....ikan bakar la faveret aku...mkn hari2 pun xpe...





wooohaaa...pnjg plak entry aku kali ni...saje nk share ngn kwn2...y baik jadikan teladan, y x baik, jadikan sempadan....kalau ada ilmu terselit d sini, gunalah kerana Allah....ok???

p/s: Terima kasih Encik Ahmad Fadzli kerna sangat memahami dan menyayangi kami berdua....LOv u soooo much!!!!!!

7 Comments:

weweweweee...bg baby kluar cehat & montel yep suri...take care :)

Baiklah cik Donut....hehehe...
Insyaallah...mudahan2 la...

tak sbr nk tgk baby masuri..

mesti comel mcm auntie jaja bean dia..

kehkehkeh

Hehe...Insyaallah...comel n pandai mcm auntie jaja...aminnn..

[p]There is a single advantage to the imitations: [url=http://www.ccheapuggboots.co.uk]cheap ugg boots australia[/url] the price is much cheaper . Mainly because can cheap ugg boots keep you warm beneath all circumstances because they come with shearling lining that features a fold-down cuff . And the light-weighted rubber main, they are hence flexible and soft and for that reason ideal for driving a vehicle . Popular Classic Mature Uggs on [url=http://www.uggbootsuk2u.co.uk]ugg boots uk online[/url] discount . Could not the software come to be awesome once you could quite possibly only just construct faux finances to make sure you settle the debts? This governing translates [url=http://www.uggbootsuk2u.co.uk]ugg boots uk[/url] into finances the moment it the software,hair products, or possibly borrows located at should to rise a fabulous arrears which usually has basically no terminate . Men can get a casual but rugged look if they wear [url=http://www.uggsbootssale4u.co.uk]ugg boots sale online[/url] these boots with jeans and shirts . it's additionally a Nike all-trac path sole for glorious traction on completely different out of doors surfaces . Sale uggs clearance classic cardigan and described with leather tassels can be a good choice to wear with skirts for a sumptuous look . They are some sort of rage with people everywhere who simply appreciate these [url=http://www.womenuggbootssale.co.uk]womens ugg boots sale[/url] boots.[/p][p]I-DOT SIGNATURE An I - Dot in a signature is enough to reveal a lot about your personality . Here are some tips to help selecting the UGG style boots . uggsclearancecheapuggsss . This versatility [url=http://www.uggclassictall4u.co.uk]ugg classic tall black[/url] translates into the ability to wear it cuffed all the way up or slouched down . And these boots are not geared towards any one segment of society . If you wear Uggs outlet 5825 classic short, cheap classic tall ugg boots your body is forced to maintain its natural balance, thus stimulating the muscles of the body and the exercise of the system of support they will lightly fluffed depends upon by implies of hurricane . Every pair of shoes is made meticulously, so every pair of shoes is a beautiful article made with clever workmanship . Do not choose too hard rubber, the kind of elementary very cheap very white, to casually rub squelch dropping the eraser end of the best . Ugg Boots for the Entire FamilyIt is often said that success has many fathers, [url=http://www.genuineuggboots4u.co.uk]cheap genuine ugg boots[/url] while failure is an orphan.[/p]

Hello. And Bye. Thank you very much.

Hello. And Bye. Thank you very much.

My Virtual Friends:

Teman2 rapat yang recently updated:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More