Suka tak Blog Saya?

Website counter
Visitors Viewing Masuri's Blog

Thursday, March 8, 2012

Dilema...


hurmmm....ramainya teman2 rapat nak kawen tahun ni....
 
hurmm...due aku pun bulan 10....bleh ke pegi kenduri korang ar???
lagi2 kat sabah n sarawak....teringin betol nk pegi...
but then, tengok la keadaan nanti okay...sik bleh nak janji dah...huhu...

At the end of May, I have to to DRP...harap2 suma berjalan lancar...amin...
risau jugak ni...Progress research pun ckit je....buku pinjam kat library pun x sedar dah due...hukhuk...
 
Lately...aku malas sgt nak buat research...tp skrg semangat dtg balik...hehehehe....
Org tua pesan, time pregnant kena behave sebab baby akan ikut perangai mak dia masa pregnant...
hurm...jadi aku kena rajinkan diri belajar...hopefully dia pun rajin belajar n jd anak y bijak...cewahhh...
amin....
 
tapi...sembelit la pulak....hurmmm...tp akak kata, tu normal....hurmmm...yela...aku tawakkal je...
Hari tu beli susu Mamil Mama ngan hubby...siap beli 2...satu utk rumah kat Uda, 1 lagi kat Shah Alam...
 
Ramai tanya, ada morning sickness tak...aku pun z pasti ape tu morning sickness sebenarnya...hehehe...
Kalau setakat muntah angin kadang2 tu ada la....Nak kat mengidam yang teramat pun xd....
cuma aku hold dulu nak mempelam mentah cicah ngn sambal kering...


aduh...mak mentua aku x kasi skrg, dia kata tunggu lebih 3 bulan nanti....aku redha....tunggu je la kan....

Makin kuat plak aku makan skrg....tp jd macam malas sikit...hurm...seluar jeans b4 ni da x muat...terpaksa beli y baru....huhu....tp, best gak g shopping ngn hubby ni...jd makin manja plak eh...ngada je Si Masuri ni....hahaha...

Tp hubby makin kurang makan....makanan yang dia sgt suka dulu pun, dia x bleh habiskan skrg....
ke, aku x terok kena mengandong ni, sebab dia kena tanggung jugak?? hurmm...So far, Alhamdulillah...
suma ok...cuma x bleh nak jln2 lama2 mcm dulu...cepat je penat....
 

dua hari Cik Dayah tido kat umah puncak ni...best jugak ada org teman...Lgpun hubby da bawakan TV letak kat bilik sewa ni...Supaya isteri dia x boring katanya....penat jugak dia nak angkut tv tu sampai tingkat 3....

Hurmm....Hari ni dpt roomate baru...hopefully ok la orgnya...
Tgh hari ni mkn ngn Nadia...Dia belanja...Yeayyy...TQ...Celebrate baby dalam perut katanya....hahaha....
 
Ya Allah...Permudahkanlah hari2 hambamu.....Semoga semuanya berjalan lancar dari minggu pertama hinggalah zuriat ini dilahirkan...amin....semoga Research aku siap dengan cemerlang dan gemilang....amin....amin....

0 Comments:

My Virtual Friends:

Teman2 rapat yang recently updated:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More