Suka tak Blog Saya?

Website counter
Visitors Viewing Masuri's Blog

Saturday, February 25, 2012

Alhamdulillah....

Pertama sekali...aku memanjatkan kesyukuran kepada Allah swt kerana khabar gumbira ni....
Rasa mcm x percaya....1st time hubby belikan pregnancy test kit  ....tp seminggu aku tangguh...
Hubby asyik ckp..."my mesti pregnant ni...lain mcm je" ...lpas tu, aku mesti jwb "Mandai je...xdelah..."

Bila balik kat airport, aku muntah2, cirit birit...Mak aku kata " Ko pregnant kali nak..." Aku mesti ckp..
" sik eh...."

time kol mak aku, suara aku asyik mengah naik tangga , bila jln...Mak aku kata " ko mcm org ngandung la"
Aku mesti jwb "ish...ade plak...'
suma jwpn tu aku bg sebab xnk hampa kalau dpt result negatif nanti...

tp minggu lepas, tiap2 mlm bdn panas, perut x sedap...aku pk...pelek ni...perubahan fizikal pun mcm pelek..berat mula naik...mcm2 la....kdg2 rasa nak muntah tp xd benda pun nak d muntah...

hurm...aku tekad nak cek jugak mlm jumaat tu....dup dap...dup dap...jantung aku berdegup kencang utk tunggu result kat pregnancy test kit yang hubby beli....sambil tgn menggigil, aku tengok ada 2 line...huh? positif ke??? ya...mungkin pregnant...rasa mcm nak nangis sbb happy sgt....(mmg nangis pon..)

esoknya, aku ajak suami g klinik utk pastikan....
Doktor plak sahkan " Ya..positif.." tp baby x nanmpak lagi...maknanya early pregnancy...."

aku hrp...sumanya kan dipermudahkan....semoga semua berjalan lancar sampai la masa beranak nanti....aku hanya berharap bayi y sihat, sempurna akal fikiran dan sihat tubuh badannya...amin...

aku terharu kat kwn2 yang sentiasa bg sokongan...terima kasih sgt2....

Untuk suamiku....Keluargaku....Terima kasih byk2 utk segalanya....

So, ni la sebab knp dalam minggu lepas asyik berdebar2, n result yang aku kata yang aku tunggu adalah berkaitan ngn baby ni...

so, aku da janji nk share kalau aku dpt berita gembira....
Terima kasih Ya Allah.....

4 Comments:

tahniah babe....happy for you....all the best!

tahniah mas...alhamdulillah..murah rezeki kamu berdua..amanah yang xternilai tu..

tahniah mas..jaga diri n baby leklok..jgn buat keje berat2 tau..=)

mahsuri...kOngratezz!! jage baby bek2 yek...:))

My Virtual Friends:

Teman2 rapat yang recently updated:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More